سوالات متداول

معاملات اوراق بهادار در بورس تهران در چه ساعاتی انجام می گیرد؟

معاملات اوراق‌ بهادار از ساعت ۰۹:۰۰ تا ۱۲:۳۰ روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته به جزء روزهای تعطیل انجام می شود. همچنین ساعت پیش‌گشایش بازار که در آن امکان انجام معاملات وجود ندارد از ساعت ۸:۳۰ شروع و تا ساعت ۰۹:۰۰ ادامه می‌یابد که در آن تنها امکان ورود سفارشات و تغییر قیمت وجود دارد


دامنه روزانه نوسان قیمت در بورس تهران و فرابورس چند درصد است؟

در‌حال حاضر دامنه نوسان روزانه قیمت سهام در بورس و فرابورس، هر روز نسبت به قیمت پایانی روز گذشته، می‌تواند از ۵+ درصد تا ۵- درصد، تغییرکند. در عرضه ‌اولیه سهام و روز بازگشایی نماد معاملاتی، مطابق شرایطی که در دستورالعمل معاملات ذکر شده است، بدون محدودیت در‌نوسان معامله خواهد شد.


چرا سهمی را که خریده‌ام در پرتفوی خود نمی‌بینم؟

زمانی‌که کارگزار ناظر سهم شما کارگزاری غیر از کارگزاری  بانک آینده باشد شما در پرتفوی خود این سهم را نمی‌توانید ببینید. ممکن است کارگزار ناظر سهم شما کارگزاری آینده باشد (تنها سهم را از کارگزاری آینده خرید کرده باشید) ولی به دلیل افزایش سرمایه، کارگزار ناظر سهمتان به حالت پیش‌فرض (سپرده‌گذاری مرکزی) تغییر یافته باشد که در آن صورت هم باید تغییر کارگزار ناظر دهید


آیا سازوکار خاصی برای خرید سهام شرکت‌هایی که برای اولین بار در بورس عرضه می شوند وجود دارد؟

بله،با توجه به اینکه عرضه اولیه سهام به روش ثبت سفارش انجام میگیرد توجه به موارد زیر ضروری است:

در عرضه اولیه جدید به این روش کارگزاری هیچ نقشی را در تعیین تعداد تخصیص سهم به مشتری همانند گذشته ندارد و مشتریان حقیقی توانایی سفارش خرید و فروش را در زمان گشایش دارا می باشند.در این روش فرآیند کشف قیمتی وجود ندارد و وقتی زمان عرضه اولیه اعلام شد حداقل قیمت سهم توسط سهامدار عمده اعلام خواهد شد و شخص حقیقی برای خرید سهم مجاز به گذاشتن سفارش در بازه قیمت تعیین شده توسط سهامدار همده می باشد.یعنی در این شیوه خرید کاملا براساس تحلیل و ارزش شرکت انجام می شود.ساعات ثبت سفارش و موارد دیگر از جمله محدوده قیمت و حجم,پیام ناظر,در روز عرضه اولیه ,توسط ناظر انجام می گیرد.پس از مشخص شدن ساعت ثبت سفارش,شما می توانید سفارش خود را با توجه به حجم و قیمت اعلام شده به صورت آنلاین و یا از طریق کارگزاری وارد نمائید.قیمت را باید بر اساس دامنه قیمتی که در پیام اعلان شده,با توجه به تحلیلی که از ارزش قیمتی سهم بدست آورده اید قرار دهید.تا زمانی که مهلت ثبت سفارش پایان نیافته است می توانید دستور خود را حدف و یا ویرایش نمایید.لازم به ذکر است در این روش باید با دقت و تحلیل مناسب و بررسی درست نسبت به قیمت پایه,قیمت را وارد نمایید.پس از اتمام زمان ثبت سفارش شما قادر به حذف یا ویرایش نخواهید بود.پس از ورود سفارشات به سامانه معاملاتی اولویت زمانی در فرآیند تخصیص بدون اثر است.در زمان ثبت سفارش و تعیین قیمتت به این نکته توجه شود که در صورتی که حجم کل سفارش های ثبت شده در دامنه قیمت,مساوی یا بیشتر از تعداد کل اوراق بهادار قابل عرضه باشد,تخصیص اوراق بهادار بر اساس اولویت قیمت و به قیمت ثبت شده هر سفارش انجام می شود لذا دقت در تعیین قیمت سفارش بسیار حیاتی و با مسئولیت مشتری می باشد.


اولویت‌بندی سفارش‌ها در سامانه معاملات، چگونه انجام می‌شود؟

اولویت سفارش‌های وارد شده به سامانه، ابتدا بر‌اساس قیمت می‌باشد و برای سفارشات با قیمت یکسان، اولویت زمانی مطرح می‌گردد که باعث تشکیل صف خرید و فروش می‌شود. بر‌اساس اولویت قیمت، یک سفارش خرید (فروش) اوراق بهادار با بیشترین(کمترین) قیمت در ابتدای صف خرید (فروش) قرار می‌گیرد و بر‌اساس اولویت زمان، سفارشی که زودتر وارد سامانه معاملات شود جلوتر از سفارش هم قیمت خود قرار می‌گیرد. معامله هنگامی انجام می‌شود که سفارشهای خرید و فروش، قیمت یکسان داشته باشند


تسویه معاملات چیست و چگونه انجام می‌شود؟

پس از انجام معاملات، تسویه معاملات بین فروشنده و خریدار توسط کارگزار فروشنده و کارگزار خریدار از طریق شرکت سپرده‌گذاری‌ مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه انجام می‌شود. شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان امین، نقش اتاق پایاپای را ایفا می‌کند. تسویه معاملات دو روز کاری بعد از انجام معامله (T+2)صورت می‌گیرد.

برای اوراق مشارکت تسویه معاملات یک روز کاری بعد از انجام معامله (T+1)  صورت می گیرد.

 

چگونه ممکن است حجم مبنای شرکتی '۱' اعلام شود؟

پس از بازگشایی نمادهایی که دامنه نوسان آن آزاد است (مثلا بعد از مجمع عادی سالانه یا فوق العاده) حجم مبنای آن نماد یک خواهد بود. همچنین در فرابورس نیز حجم مبنا یک منظور شده است. 

 

محدودیت حجمی در ورود سفارشات به چه معناست؟

محدودیت حجمی، حداکثر تعداد اوراق بهاداری است که در هر نماد معاملاتی طی هر سفارش درسامانه‌ی معاملات وارد می‌شود.

  

منظور از 'ح' که گاهی درپایان اسم یک شرکت یا نماد آن آورده می‌شود چیست؟

"ح" نمایانگر حق تقدم سهام مورد نظر است که به انتهای نماد شرکت اضافه می‌شود.

 

منظور از بهترین عرضه یا بهترین تقاضا چیست؟

بهترین عرضه: منظور پایین‌ترین قیمتی است که برای فروش یک سهم در سیستم معاملات وارد شده است

بهترین تقاضا: منظور بالاترین قیمتی است که برای خرید سهام در سیستم معاملات وارد شده است


آیا برای استفاده از سامانه معاملات برخط به نرم افزار خاصی نیاز است؟

خیر،البته توجه به این نکته ضروریست که شرکت کارگزاری بانک آینده مرورگر Mozila Firefoxرا به عنوان بهترین مرورگر برای کاربری سیستم آنلاین تریدینگ معرفی می‌نماید.

برای استفاده از سامانه معاملات برخط بر روی تلفن همراه نیز باید نرم افزار مربوط را  بر روی گوشی خود نصب نمایید.

 

مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب معاملات برخط چیست؟

اصل شناسنامه، اصل کارت ملی و مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم) این مدرک می تواند کارت پایان خدمت ، کارت دانشجویی و... باشد 

 

  آزمون معاملات بر‌خط شامل چه مباحثی می باشد؟

آزمون معاملات برخط به صورت کتبی توسط کارگزاری بانک آینده برگزار می‌گردد. این آزمون شامل 10 سوال تستی می‌باشد که بر‌گرفته از قوانین و محدودیت‌های معاملات بر‌خط و همچنین سایر قوانین و مقررات مورد نیاز برای معاملات در بورس و فرابورس می‌باشد.

 

آیا افراد برای انجام معاملات برخط باید شرایط خاصی را دارا باشند؟

بله؛ افراد متقاضی باید دارای ۱۸ سال تمام بوده و همچنین حداقل مدرک تحصیلی آنها دیپلم باشد. در ضمن این افراد باید دانش کافی در زمینه انجام معاملات را نیز دارا باشند.

 

آیا با استفاده از وکالت نامه قانونی می‌توان برای دیگران در معاملات بر‌خط معامله انجام داد؟

 خیر؛ در معاملات برخط امکان استفاده از وکالت نامه وجود ندارد و هر فرد بایستی شخصاً تمامی مراحل افتتاح حساب را طی و برای خود خرید یا فروش نماید

 

 مبلغ حاصل از فروش سهام به صورت آنلاین به چه حسابی واریز می‌گردد؟

 مبلغ حاصل از فروش سهام به‌صورت آنلاین به حساب نزد کارگزاری افزوده می‌گردد و اگر مشتری قصد خرید از محل فروش را داشته باشد باید حساب نزد کارگزاری را انتخاب نماید.

 

  آیا امکان تقاضای وجه حاصل از فروش در روز انجام فروش وجود دارد؟

بله؛ مشتری می‌تواند در روز یا روزهای بعد از فروش، تقاضای وجه خود را در سیستم معاملاتی آنلاین بدین صورت انجام دهد: جهت ثبت درخواست برداشت وجه ,قسمت پرداخت به تاریخ , تاریخ مورد نظر را انتخاب کرده و مبلغ درخواستی را وارد می نماید و شماره حساب مورد نظر را انتخاب می کند. لازم به ذکر است زمان ثبت درخواست های پرداخت وجه از ساعت13:30,24 ساعت کاری بعد در نظر گرفته میشود.

 

 برای ارسال دستورخرید در معاملات آنلاین ،حساب نزد کارگزاری به چه صورت باید شارژ شود؟

 جهت ثبت درخواست واریز درقسمت عملیات ,پرداخت الکترونیکی را باز نموده و یکی از درگاه های مورد نظر را انتخاب نموده و مبلغ را وارد و گزینه پرداخت را انتخاب می کند.

 

آیا هزینه دسترسی به سامانه معاملات آنلاین و کارمزدهای معاملات آن، متفاوت از خرید و فروش حضوری است؟

 خیر؛ دسترسی به سامانه معاملات آنلاین شامل هزینه خاصی نبوده و کارمزدهای سفارشات، همانند دستور خرید و فروش حضوری است.

 

آیا جهت استفاده از سامانه معاملات آنلاین کارگزاری بانک آینده باید در بانک خاصی افتتاح حساب کرد؟

 کارگزاری بانک آینده به سرمایه گذاران پیشنهاد مینماید، به منظور واریز وجوه به حساب آنها در کوتاه ترین زمان ممکن، نسبت به افتتاح حساب در یکی از بانکهای ملت و سامان و آینده به دلیل  امکان انصال حساب سرمایه گذار  به سامانه معاملات برخط اقدام نمایند.

 

نقش کارگزاری بانک آینده بعد از افتتاح حساب معاملات آنلاین چیست؟

 فعال‌کردن حساب مشتری در سیستم معاملات آنلاین، پشتیبانی و رفع مشکلات احتمالی مشتریان، نظارت بر معاملات کاربر.

 

آیا می‌توان جهت 'معاملات آتی' از سامانه معاملات آنلاین استفاده کرد؟

 خیر؛ انجام "معاملات آتی" در "سامانه معاملات آنلاین سهام" امکان‌پذیر نیست. بلکه برای انجام معاملات آتی سکه می‌توانید از این آدرسhttps://ayandeh.exphoenixfuture.com/#/  استفاده کرد.

 

آیا در سامانه معاملات آنلاین سفارش‌های وارد شده در همان لحظه ورود سفارش به هسته مرکزی معاملات ارسال می‌گردد؟

بله؛ ارسال سفارشات در لحظه صورت می‌گیرد. دقت داشته باشید که  سرعت اینترنت و بستر مخابراتی منطقه و ترافیک داده ها  در این رابطه تاثیرگذار است.

 

آیا در سامانه معاملات آنلاین خرید یک سهم از محل فروش سهم دیگر به صورت همزمان امکان پذیر است؟

 بله؛ در سامانه معاملات آنلاین خرید سهام از محل فروش سهام دیگر در‌‌صورت کافی بودن موجودی حاصل از فروش برای خرید، به صورت همزمان امکان‌پذیر است.

 

آیا امکان خرید و فروش اوراق مشارکت در سیستم معاملاتی آنلاین وجود دارد؟

 بله؛ در حال حاضر برخی اوراق مشارکت قابلیت معامله در فرابورس را دارند. لذا امکان خرید و فروش این اوراق در سیستم معملاتی آنلاین نیز وجود دارد.

 

آیا امکان خرید و فروش واحد صندوق های ETF در سیستم معاملاتی آنلاین وجود دارد؟

 بله؛ در‌حال ‌حاضر، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله( ETF )، در فرابورس می‌باشند. لذا امکان خرید و فروش واحدهای این صندوق ها در سیستم معملاتی آنلاین وجود دارد.به عنوان مثال: صندوق گنجینه آینده روشن(صایند)

 

چه سهم هایی در سامانه معاملات آنلاین معامله نمی شوند؟

 براساس ماده "10" دستورالعمل اجرایی معاملات برخط اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران",سازمان میتواند محدودیتهایی بر معاملات آنلاین قرار دهددر این راستا امکان معامله در برخی از بازارها برای کاربران آنلاین ممنوع شده است.البته باید عنوان کرد که محدودیت های کنونی برای مشتریان حقیقی بسیار ناچیز و در حد قابل قبولی می باشد.

1-بازار سوم و چهارم فرابورس
2-همه انواع معاملات عمده و بلوک
3-سهام شرکت های پذیرفته شده در بازار توافقی


چرا سفارش خرید مشتری در سیستم ثبت نمی‌شود ؟

با مراجعه به بخش “دفتر سفارشات” می‌توان از علت عدم ثبت سفارش آگاه شد، در اغلب موارد به یکی از دلایل زیر سفارش مشتری در سیستم ثبت نمی‌شود:

۱) میزان موجودی ریالی کاربر در سامانه آنلاین یا بانک وی کافی نباشد.
۲)ارزش کل سفارش کمتر از ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال باشد (خرید کمتر از ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ریال برای کاربران آنلاین مجاز نیست.)
۳)حجم یا قیمت وارد شده، در محدوده‌ی مجاز نباشد.


نحوه فعالسازی قرارداد اینترنتی چگونه است؟

برای فعالسازی قرارداد اینترنتی کافی است متقاضی به یکی از {شعب کارگزاری}مراجعه کرده و نسبت به امضای قرارداد اینترنتی اقدام نماید، لازم به ذکر است اعتبار قرارداد اینترنتی یک سال است.

 

در صورت اتصال حساب بانکی به سامانه معاملاتی آنلاین,آیا بعد از انجام سفارش فروش,به صورت خودکار مبلغ حاصل به حساب بانکی واریز می شود؟

خیر، مبالغ حاصل از فروش سهام، فقط به حساب نزد کارگزاری کاربر واریز می‌شود که در آیکن مربوط به وضعیت مانده، قابل مشاهده است. برای واریز وجه مذکور به حساب بانکی پس از انجام کامل معامله، لازم است کاربر نسبت به ثبت “درخواست پرداخت” و ارسال آن به سامانه معاملاتی اقدام نماید.

 

حجم نمایشی چیست؟در صورت انتخاب حجم نمایشی مثلا 100 سفارش در صف خرید یا صف فروش چه اتفاقی رخ می دهد؟

ممکن است به دلایلی سرمایه‌گذار اجازه نمایش همه‌ی حجم مورد نظر خرید یا فروش خود را در سامانه معاملاتی ندهد، در این صورت با وارد نمودن حداقل ۳۰ درصد از حجم مورد نظر خود در این بخش امکان دیدن تعداد محدودی از سفارش خود را به سایر کاربران می‌دهد، به عنوان مثال سرمایه‌گذار تصمیم دارد تعداد ۱۰,۰۰۰ سهم از یک نماد را با قیمت ۱,۰۰۰ ریال خریداری کند. وی در بخش حجم نمایشی تعداد ۳,۰۰۰ سهم را مشخص نموده است. پس از ارسال سفارش خرید، آنچه در جدول عرضه و تقاضا برای سایر کاربران آنلاین قابل مشاهده است، سفارش خرید ۳,۰۰۰ سهم ۱,۰۰۰ ریالی از آن نماد است. ۷,۰۰۰ سهم دیگر برای سایر کاربران غیرقابل مشاهده (Hidden) خواهد بود.در زمانی که صف خرید یا صف فروش در سامانه معاملاتی وجود دارد، استفاده از حجم نمایشی توصیه نمی‌شود، زیرا سفارش کاربر به اندازه حجم نمایشی (در مثال قبل ۳,۰۰۰ سهم) انجام می‌شود و مابقی آن (۷,۰۰۰ سهم دیگر) به انتهای صف می‌رود.

 

در چه صورت حساب کاربری مشتری آنلاین غیر فعال می شود؟

در صورتی که مشتری به مدت سه ماه از حساب خود استفاده نکرده یا معامله ای انجام نداده باشد حساب آنلاین مشتری مسدود خواهد شد.

 

با گذشت سه روز کاری از زمانی که فرم های خود را تکمیل و به کارگزاری تحویل داده ام, شناسه کاربری و رمز عبور برای من ارسال نشده علت چیست؟

اگر مدرک تحصیلی خود را ارائه نداده باشید تا زمانی که مدرک خود را ارسال کنید نام کاربری و رمز عبور برای شما ایمیل نمی شود. ولی اگر تمام مدارک شما کامل بود و باز هم ایمیلی دریافت نکرده اید حتما با کارگزاری بانک آینده  واحد آنلاین42764282-021  تماس بگیرید

 

کد معاملاتی چیست و نحوه دریافت آن چگونه است؟

داد و ستد در سیستم معاملات از طریق کد معاملاتی صورت می‌گیرد. کد معاملاتی، کد ثابتی است که از طریق آن سرمایه‌گذار در سیستم معاملات شناسایی می‌شود. این کد که براساس مشخصات فردی سرمایه‌گذار ایجاد شده است، متشکل از سه حرف اول نام خانوادگی فرد سرمایه‌گذار و یک عدد پنج رقمی است که به صورت اتوماتیک توسط سیستم رایانه‌ای مشخص می‌شود. لذا خرید و فروش اوراق بهادار مشروط به دریافت کد‌ معاملاتی است که این امر از طریق کارگزار و با ارائه مستندات شناسایی سرمایه‌گذار نظیر شناسنامه و کد ملی امکان‌پذیر است.

 

 حق‌تقدم به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ شرایط خرید آن چیست؟

به کسانی که سهام شرکت را در تاریخ مجمع فوق‌العاده در‌اختیار داشته باشند حق‌تقدم تعلق می‌گیرد. این افراد می‌توانند حق‌تقدم خود را در بورس به سایر سرمایه‌گذاران واگذار نمایند. برای خرید حق‌تقدم در بازار نیاز به شرایط خاصی نیست. تنها باید بتوانید در مهلت مقرر شده مجدداً آن را بفروشید یا اینکه با پرداخت مبلغ اسمی سهام (واریز مبلغ ۱۰۰۰ ریال به حساب شرکت) در افزایش سرمایه شرکت کنید.

 

افزایش سرمایه چیست؟

 هر‌گاه شرکت برای توسعه فعالیت‌های خود به منابع مالی جدید نیاز داشته باشد، با پیشنهاد هیئت مدیره، سهامداران شرکت افزایش سرمایه را در جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده مورد بررسی و رأی‌گیری قرار می‌دهند تا سرمایه شرکت به میزان مورد نظر افزایش یابد.

 

روش‌های افزایش سرمایه کدام است؟

شرکت‌ها از سه روش می‌توانند سرمایه خود را افزایش دهند: 

الف) از محل سود انباشته و اندوخته طرح و توسعه در قالب سهام جایزه، 

ب) از محل آورده نقدی و مطالبات در قالب حق‌تقدم، 

ج) از محل صرف سهام. 

در روش اول، شرکت سهام جدید ناشی از افزایش‌ سرمایه را به سهامداران می‌دهد و برای این کار نیازی به پرداخت وجه توسط سهامداران نمی‌باشد. در روش دوم، شرکت سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه را به ازای دریافت ۱۰۰۰ ریال برای هر حق‌تقدم (به قیمت اسمی سهم) به سهامداران می‌فروشد. در روش سوم با سلب حق‌تقدم سهامداران، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار مورد پذیره‌نویسی کلیه متقاضیان قرار می‌گیرد.

 

EPS، DPS و P/E چیست؟

بخشی از سود شرکت است که بین سهامداران به صورت نقدی تقسیم می‌شود و به یک سهم تعلق دارد. EPSسود پیش بینی شده هر سهم بعد از کسر مالیات است و P/E نسبت قیمت سهم به EPS اعلام شده توسط شرکت است.

 

مدارک لازم برای تغییر ناظر چیست؟

اصل مدرک شناسایی معتبر، آخرین برگه سهام مورد نظر مَمهور به مهر شرکت کارگزاری قبلی و یا امور سهام، تکمیل فرم درخواست انتقال ناظر نزد کارگزاری جدید.

 

اوراق مشارکت چیست؟

 اوراق بهاداری است که با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، برای تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز طرح‌های سودآور تولیدی و خدماتی صادر می‌شود.

 

تفاوت اصلی اوراق مشارکت و سهام چیست؟

اوراق سهام نشان‌ دهنده مالکیت دارنده آن در یک شرکت سهامی است. اما اوراق مشارکت نشان‌ دهنده مبلغ معینی بدهی صادرکننده (وام گیرنده) به دارنده (وام دهنده) آن است.

 

کارگزار ناظر کیست و چه نقشی بر عهده دارد؟

با راه اندازی سامانه جدید معاملات، دارایی سهامداران در هر یک از نمادهای معاملاتی زیر نظر یک کارگزار قرار گرفت که به آن کارگزار ناظر گفته می‌شود و از آن پس، سهامداران دارایی سهام خود را در هر نماد معاملاتی صرفاً از طریق کارگزار ناظر خود در آن نماد معاملاتی می‌توانند به فروش برسانند. هرچند سهامداران می‌توانند با مراجعه به هریک از کارگزاران نسبت به خرید سهام اقدام نمایند. ممکن است دارایی سهامدار در یک نماد معاملاتی زیر نظر یک کارگزار ناظر و در نماد معاملاتی دیگر زیر نظر کارگزار ناظر دیگری باشد.

 

مشخصات اوراق تسهیلات مسکن چیست؟

این اوراق قابلیت معامله در فرابورس را دارند. هر برگه از این اوراق نماینده ۵,٠٠٠,٠٠٠ ریال تسهیلات خواهد بود. این اوراق پانزدهم هر ماه توسط بانک مسکن به دارندگان "حساب سپرده ممتاز" اختصاص داده می‌شود و بعد از طی مراحل قانونی و سپرده شدن نزد سپرده‌گذاری مرکزی، نماد معاملاتی آن در اول ماه بعد در فرابورس بازگشایی و قابلیت معامله پیدا می‌کند. 

نماد معاملاتی این اوراق شامل ماه انتشار اوراق و دو رقم آخر سال صدور می‌باشد. به عنوان مثال نماد "امتیاز تسهیلات مسکن مهر ٩٠ " مربوط به اوراقی است که در مهر ماه ٩٠ منتشر گردیده است. مدت اعتبار اوراق صادره از تاریخ صدور به مدت دو سال می‌باشد که این مدت با نظر بانک مسکن و در شرایط خاص حداکثر تا دو دوره ۶ ماهه قابل تمدید می‌باشد. لذا اوراقی که از زمان اعتبار آنها زمان کمتری باقی مانده است دارای قیمت متفاوتی می‌باشند. بنابراین، نماد معاملاتی جداگانه‌ای برای هر ماه به این اوراق اختصاص می‌یابد. 

 

آیا درصورت اتمام مدت اعتبار اوراق تسهیلات مسکن وجه پرداختی مستردد می‌شود؟

خیر؛ در صورتی‌که مدت اعتبار این اوراق به اتمام رسیده و دارنده اوراق از تسهیلات آن استفاده ننماید، نماد معاملاتی آن متوقف خواهد شد و وجوه پرداختی جهت خرید اوراق به ایشان مستردد نخواهد شد. لذا توصیه می‌شود سرمایه‌گذارانی که قصد استفاده از تسهیلات این اوراق را ندارند تا قبل از پایان مهلت اعتبار، اوراق را در بازار به فروش برسانند.‌

 

چه زمانی برگه سهام خریداری شده به دست خریدار می‌رسد و از چه موقع قابل فروش است؟

گواهی‌نامه نقل و انتقال و سپرده سهام یک روز کاری پس از انجام معامله، در محل کارگزاری، آمادة تحویل به خریداران سهام است. فروش سهام خریداری شده نیز از هنگام دریافت گواهی‌نامه نقل و انتقال و سپرده سهام امکان‌پذیر می‌باشد.

 

به منظور دریافت سود سهم نیاز به برگه‌های سهم دارم، از چه طریق امکان تهیه برگه سهام ممکن است؟

با مراجعه به پذیرش کارگزاری و یا شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه دریافت برگه‌های سهام سرمایه‌گذار امکان‌پذیر است. حضور مشتری به همراه کارت شناسایی معتبر برای دریافت برگه سهم الزامی است.