detail

استراژی خروج و بهترین روش شناسایی سود در بورس

استراژی خروج و بهترین روش شناسایی سود در بورس
هیچ کدام از ما به اطلاعات آینده دسترسی نداریم. ما فقط کمی می توانیم متغیرها را پیش بینی کنیم، آن هم متعیرهای کلان. مثلا بگوییم در ۱۰ سال آینده تورم کاهش می یابد، در۸۰ سال آینده نفت تمام می شود و ... هرچقدر متغیر زمان را کوتاه مدت تر کنیم احتمال خطای برآوردی ما بیشتر می شود و هر چه خودِ متغیر جزئی تر باشد باز هم احتمال خطا افزایش می یابد.
۱. شاخص کل تا ۱۰ سال آینده صعود می کند.
۲. شاخص کل هفته بعد صعودی است.
۳. سهام شرکت x تا ۱۰ سال آینده صعودی است.
۴. سهام شرکت x هفته بعد صعودی است.
همه این پیش بینی ها با درصدی خطا همراه هستند اما درصد خطای کدام پیش بینی ها بیشتر است؟
شاخص کل یا سهام x؟
تایم ۱۰ ساله یا یک هفته بعد؟
پیش بینی کردن یک عامل کلان ، برای یک دوره بلند مدت درصد خطای کمتری دارد. شما به اخبار روز بعد دسترسی ندارید و باید دست به پیش بینی بزنید. پیش بینی که همواره با خطا روبروست.
  • سوال اساسی این است که کی باید از بورس خارج شد و کی باید سود خود را شناسایی کنیم؟
"همیشه و هیچ وقت " : شما باید همیشه آماده خروج از بازار باشید اما تا زمانی که علائم قطعی ظاهر نشده اجازه رشد سود را به سبد سهام خود بدهید.عوامل کلان بازارها را تحلیل کنید و اگر عامل منفی مبنی بر خروج پول از بورس دیده نشد همچنان در بورس فعال باشید.
  • چگونه همیشه آماده خروج باشیم و همچنان هم در بازار بمانیم؟
مانند استراتژی ورود، استراتژی خروج هر فردی منحصر به فرد است. برای مثال برخی با کراسهای رو به پایین اقدام به خروج از سهم، صنعت و یا کل بازار میکنند، برخی سطوح فیبوناتچی را مد نظر قرار می دهند، بعضی تریدرها به مووینگ اوریجها و کانالهای قیمتی اهمیت زیادی می دهند، برخی قیمت دلار و مسکن و نرخ بازدهی اخزا و سود بانکی را ملاک عمل قرار می دهند، برخی گزارشهای میان دوره ای و ماهانه را دنبال می کنند و در صورت مساعد نبودن گزارشها اقدام به خروج می کنند، اینها تنها مثال هستند، شما بر اساس آموزش و تجربه، استراتژی خروج منحصر به فردی را بدست خواهید آورد.
  • در بورس ایران بهتر است چند نکته را برای تدوین استراتژی خروج مد نظر داشته باشیم !
1- بورس تا ابد صعودی نیست ، همانطور که نرخهای بورس را دنبال می کنید، به اتفاقات سایر بازارها حساس باشید. قیمت مسکن را هر چند وقت یکبار در مناطق مختلف چک کنید تا نبض بازار دستتان باشد.
2- قیمت دلار را مرتب دنبال کنید.
3- اگر سودهای رویایی در بورس دارید، یک سقف مبلغی برای سبد خود تعیین کنید و مازاد آن را در داراییهای کم ریسک تر سرمایه گذاری کنید، ترجیحا داراییهای واقعی، نظیر ملک، اوراق با درآمد ثابت و ..‌‌ در صورت بروز تنشها و یا پیدا شدن علائم خروج (که بر اساس استراتژی شخصی خودتان، علائم را پیدا می کنید) سرعت تبدیل داراییهای پر نوسان، به داراییهای کم نوسان و واقعی را افزایش دهید.
4- خرید و فروش پله ای شیوه مناسبی است اما در صورتیکه استراتژی نداشته باشید و بر اساس یک سری تحلیلها عمل نکنید با زیان بیشتری مواجه خواهید شد. ممکن است سهمی که مثلا قرار است ۵۰ درصد اصلاح کند را هر روز پله ای خریداری کنید، و یا سهمی که قرار است ۵۰ درصد سود کند را خیلی زود در چند پله و در ابتدای مسیر خارج شوید. شما اطلاعی از آینده ندارید و صرفا بر اساس اطلاعاتی که دارید سعی در پیش بینی آن دارید. استراتژی (ورود) خروج شما ترکیبی از عوامل بنیادین و تکنیکال است که محدوده قیمتی و زمان احتمالی را نشان می دهد فقط در آن محدوده ها مجاز به(خرید) فروش پله ای هستید.
 

Sender name is required
Characters left: 1000
Comment is required